Måndagsgym

Har börjat bli en vana att gymma på måndagar, tummen upp på det  Idag mötte jag Mischa på Friskis kl 12:00 för ett pass. Började med 10 min uppvärmning på crosstrainern, för att sedan gå och köra igenom hela kroppen. Körde tre set idag istället för två av varje övning som jag oftast gör. Kändes riktigt bra faktiskt, lite tungt kanske men det ska ju kännas! Haha.
75 minuter höll vi på med styrkedelen innan vi gick till löpbanden. Körde intervaller i 25 min, vilket kändes bra. Var ganska svettig efter det passet om man säger så, mysigt värre! Avslutade med stretching såklart innan det var dags att traska hem.
Riktigt körd nu känner jag mig, och riktigt nöjd med dagens pass! Alltid skönt att börja veckan med något som verkligen känns. Just nu ligger jag utslagen på min säng och väntar på att Johanna snart ska knacka på dörren. Frågan är bara om jag orkar gå och öppna då, haha. Körde en mil på löpbandet igårkväll vilket också har satt sina spår. 4 minuter snabbare än förra gången, det går framåt, höhö


En trött Michaela med CH..

.. och en trött Mikaela med K.

Nu plingar det på dörren, ciao! ♥

Milen

I våras på idrotten i skolan hade vi en uppgift som sträckte sig över hela vårterminen. Nämligen att sätta upp ett personligt mål, planera hur man skulle nå målet och bara köra. Träningsdagbok skulle man också föra och hålla på. Mitt mål var att få ner min mil mot 40 minuter. Lite väl hårt och jag uppnådde det ju inte. Dock minskade jag milen med 15 minuter, så när jag slutade klarade jag den på 51 minuter. Riktigt nöjd var jag ändå, och jag önskar jag hade fortsatt träna för att med tiden minska 10 minuter till. Istället tog jag sommarlov med studenten, och har inte uppehållit löpningen som jag borde ha gjort. Sprungit har jag gjort, men bara utan press och krav. Vilket i och för sig är bra det med.
Men nu har jag bestämt mig för att nå samma tid som jag klarade i våras, och sedan bygga vidare därifrån. Sprang precis en mil här hemma på löpbandet, och nu är jag riktigt nöjd. Taggad på att fortsätta! :) Puss på er!


Klara, färdiga, kör!


KÖRKOOORT!!!

Shit vad skönt! Orkar inte skriva om själva uppkörningen just nu, men grymt var det!! Nu har jag precis kommit hem nästan, hunnit duscha och fixat något att äta. Julia fick bli min allra allra första passagerare och det kändes riktigt tryggt att ha henne i bilen! Körde till gymmet, värsta känslan! Gymmade, och efter fick vi för oss att åka och handla lite, så vi körde till Coop i Stuvsta korset som inte stänger förns vid 22:00. Efter det körde vi vidare hem. Så sjukt lycklig just nu, svävar på moln, haha! Grymt trött nu också så ska sätta mig framför Solsidan säsong 1 som jag lånade av Sandra när jag var hos henne tidigare idag, tillsammans med en tallrik ananas, jordgubbar och lite naturgodis. Känner att jag förtjänar det nu, speciellt eftersom jag inte ätit sötsaker och godis på en månad. Stolt!
.
Tusen tack för alla gratulationer och supersöta sms, blir ju alldeles varm! Här hemma stod blommor och ett grattiskort och väntade nu när jag kom hem, och Julia hade köpt en jättefin vattenflaska från Röhnisch som hon slagit in. Supergulligt! Blir ju perfekt nu när vi tar bilen och sticker och tränar!   Puss på er!!


Ny vecka.

Den här helgen har varit riktigt riktigt bra, trots jobb lör-sön. Fullspäckad om man ska beskriva den med ett ord. F r e d a g e n började med ett frisörbesök som tog flera timmar. Slingning (jag vet, kan aldrig bestämma mig om jag vill vara mörk eller ljus) och klippning. Så nu är håret en aning ljusare än förut. Kommer slinga det en gång till ljusare, men kommer nog inte bli helt blond igen.
Lite senare efter detta traskade jag och Julia till Friskis för att köra skivstång. Det var första gången Julia var på Friskis, men jag tror det gav ett bra intryck! Förhoppningsvis köper hon kort där så vi kan träna tillsammans!
Efter det gick vi hem, åt middag och fixade oss innan vi hoppade på tåget in mot stan och mötte upp Rebecca. Körde en liten barrunda kan man väl säga, med ett par stopp på olika ställen och lite drinkar. Mys! Dock skulle alla tre upp och jobba dagen efter, så var hemma redan innan två om jag inte minns helt fel.
 
L ö r d a g e n var det bara att hoppa upp när mobilen ringde. Intersport väntade nämligen 10-17. Efter jobbet kom pappa och hämtade mig så övningskörde vi en timme eller två. Hem och äta middag, duscha och fixa sig för att sedan bege sig hem till Linda som fyllde år. Hann vara där en liten stund innan vi drog över till Essi och fortsatte förandet. Resten av kvällen/natten tillbringades dansandes på Lobby innan jag tog sista tåget hem. Mötte både Emil och Malin där på Lobby, riktigt kul!

Klockan ringde på s ö n d a g morgon, och jag ville inget hellre än att sova vidare, men nej så kul skulle vi inte ha! Jobb igen (tack gode gud för att vi öppnar 11 iaf på söndagar). Slutade 17, men fick gå lite tidigare. Pappa och Jesper kom och hämtade mig, och väl hemma slängde jag i mig något att äta och bytte jeans och skor innan jag sprang ner till tåget. Skulle på bio med kusinvitamin. Efter bion åt vi middag på Ojojoj kök och bar, men vi hade inte pratat klart när vi ätit upp så det blev en drink också :)

Där har ni hela min helg i stora drag. Intressant va? Har inte mycket alls för mig just nu, därmed detta inlägg, haha. Och vet ni varför jag inte har mycket för mig? För jag är i Flen nu igen, och här finns inte mycket att göra!
Ja, nu när vi ändå håller på kan ni ju lika gärna få höra om idag också

Imorse (vaknade alldeles för tidigt med tanke på bristen av sömn den här helgen) packade jag och fixade mig och gjorde inte mycket annat innan jag skulle gå hemifrån. Tåget gick 14:36 från Flemingsberg, var framme 15:25. Hade en dubbellektion inbokad 15:40 så hann nästan bara hit till skolan och lämna av väskorna innan det var dags att köra iväg. Lektionen gick riktigt bra faktiskt, körde med en kille som jag inte kört med förut, men han var riktigt riktigt bra! Kändes som jag fick ut ganska mycket av lektionen.

Sedan dess har jag ju inte direkt haft något vettigt alls att göra. Hittade en liten inredningsbutik som också sålde lite kläder där jag köpte en superfin blus. Har även hunnit besöka alla Flens matbutiker, vilket är heeeela tre stycken  Ätit middag har jag också gjort, och pratat i telefon med Johanna ett par timmar känns det som, haha. Vad skulle man göra om man bodde här permanent? Enligt mig finns det nog bara ett svar på den frågan; dö. Det räcker med somrarna här, det kan vara riktigt mysigt. Men that's it liksom.



Hittade den här på rea för 350 kr :)


Hade kollat upp att det var ett danspass på Friskis nu här ikväll i Flen som jag hade tänkt att gå på, men sen orkade jag inte ta med mig kläder och skor för väskan var redan full så där sprack det. Skulle varit kul, men men.. Ska väl ta och sysselsätta mig med något annat nu innan det kommer upp någon varningsruta eller något om att jag skriver för långa inlägg. Ha det bäst!

Torsdag?

Jag måste sätta ett frågetecken efter den rubriken för tydligen har jag inte koll på veckodagarna. Gårdagens rubrik stämmer ju nämligen inte direkt.. Men aja, värre saker har hänt här i världen
Har hunnit med ganska mycket idag, men ni ska slippa höra om precis allt. Bla tandläkarbesök, pass här hemma på löpbandet, lämnat in skor och en väska på lagning, övningskörning och nu har jag precis kommit hem efter en mysig middag på Primo med Julia. Mycket prat och skratt som vanligt.
Nu blir det nog att däcka i sängen framför Desperate Housewives. Ny dag och nya tag imorgon, som bla kommer innehålla ett frisörbesök och ett skivstångspass på Friskis. Dröm sött!

Tisdag.

Idag blev det ingen träning alls, men en långpromenad imorse hann jag med. Helt mör i kroppen. Eller okej det var nog en underdrift, varenda liten muskel i kroppen har tagit stryk från de senaste två dagarna. Men inte mig helt emot, haha. Mischa var här ett tag så vi kunde lida tillsammans i alla fall.
Har precis varit ute och kört föresten. Det blev en sväng, hehe.
.
.
Klockan är bara 20:00 och allt jag vill göra är att gå och lägga mig. Helt slut i huvudet efter förra veckan tror jag, så ska nog krypa ner ganska snart. Puss och godnatt! ♥

Marathon och lopp.

Det här med löpning är en så himla delad grej. Vissa bara spyr på tanken att ta en liten joggingrunda för att dom tycker det är så tråkigt, medan andra bara älskar det. Frihetskänslan man får när man hoppar i joggingskorna och sticker ut en runda. Det behöver inte ens vara länge man springer, bara att få en stunds avkoppling ute är ju hur härligt som helst?
Läste igår i nya numret av Fitness Magazine om ett lopp som heter The Trans Europe Footrace som är för sk ultralöpare. Dvs extrema långdistanslöpare. Gissa hur långt loppet är? 448 mil! Helt sinnessjukt, men grymt coolt!
Man startar varje morgon på samma punkt och vid samma tid och deltagarna får mat och dryck längs dagsetapperna. Övernattning har arrangören fixat och det är inga vilodagar. Tänk att inte göra något annat än att springa, äta och sova i ca 2 månader?! Så jäkla grymt av dom som ställer upp!
Själv blir det nog Midnattsloppet tillsammans med Malin iår. Vi har även pratat om Tjurruset där du springer en mil med hinder, krälar i lera etc. Låter grymt kul! Men det får nog räcka för mig.
Hur skönt det än är att springa, så är 448 mil nog liiite för långt enligt mig 

Movietime

Börjar jag bli bra på att blogga igen kanske? Tiden får väl utvisa hur länge det håller i sig.. Tog sovmorgon idag, eller jaa, sov enda tills Lova dunsade ner för trapporna utanför och slängde upp dörren, genom att med huvudet före, springa rakt in i den så den flyger upp. Sen ska hon såklart stå nedanför sängen och vifta på svansen tills hon får någon uppmärksamhet. Hundar.. Men hon är så himla söt ändå, och igår blev hon jätteglad när jag kom hem. Fast jag skulle inte bli förvånad om hon får en hjärnskakning snart...

Började dagen med en promenad med dagens väckarklocka innan jag stack till Friskis och mötte upp Mischa. Körde som planerat kondition idag, uppvärmning 10 min på crosstrainern och sedan 6 km på löpbandet. Kändes riktigt skönt efter, trött men bra! Efter det körde vi rygg och mage innan vi var helt slut. Kommer vara lagom körd i kroppen imorgon, det är jag redan idag efter gårdagens pass. Vem kan egentligen tro att det ska göra så ont att bara sätta på sig en tröja?
.
Har precis duschat (vet inte vart den här dagen tagit vägen) och hoppas att pappa kommer hem snart så vi hinner köra lite bil innan jag sticker in till stan vid halv nio för att gå på bio med Mimmi ♥
.
Mischa utvecklar sina stretchingsövningar...? 

Måndag

Skoja inte om att det där var ett välbehövligt pass. Så grym känsla jag fick, den går inte ens att beskriva. Vi körde på riktigt ordentligt, först bland maskinerna och sedan lite bland de fria vikterna framme vid speglarna och killarna. Dom blir alltid lika förvånade när dom får se tjejer i den delen av rummet känns det som, haha.
Avslutade passet med en sväng på löpbandet. Sprang bara 3 km, men i ett ganska bra tempo ändå och med lite backintervaller. Var riktigt varm efter alltihopa så det kändes riktigt skönt! Två timmar totalt blev det så jag tycker vi kan vara riktigt nöjda med våra insatser idag :)
Imorgon blir det bara kondition, tror jag. Möjligtvis lite mage och rygg också, men körde igenom hela kroppen ordentligt idag så måste nog vila imorgon. Nu ska jag krypa ner i min sjuuuuukt efterlängtade säng! Hoppas jag sover längre än till kl 7:00 imorgon, vilket jag är ganska garanterad över att jag kommer göra! Godnatt ♥

Jag har inte sådär jättekul just nu.

Tidig uppstigning imorse i Flen, teoriprovet stod nämligen på schemat. Vi fick skjuts till Eskilstuna där vi skrev, och gud vad skönt att det är klart!!
Efter skulle alla vi stockholmare hem, men tåget var inställt så det blev buss. Gick dock hyffsat fort ändå så det var helt okej. Väl hemma kom jag på att jag inte hade några nycklar såklart. Och jag som hade längtat efter en varm dusch och sedan få däcka i sängen ett tag. Som tur var var pappa snäll och åkte från jobbet för att lämna nycklar. Nu känner jag mig lite piggare, ska snart iväg till gymmet.
Blir så seg av att inte göra någonting, eller inte röra på sig snarare. Det mest ansträngande man gjort i Flen den senaste veckan är att gå till mataffären som ligger tre minuter från huset vi bodde i, haha. Eller några lite längre kvällspromenader blev det ett par kvällar. Men nu blir det ett rejält pass på gymmet, ska bli grymt skönt!

Får med mig Mischa också, så de blir kul! Mitt personliga stöd den här veckan ;) Tack söta du ♥

Hade tänkt att vänta med gymmet till senare, men orkar inte vänta längre så ska nog äta något och dra sen. Puss på er!





Jaa vad ska man säga, jag har inte sådär jättekul just nu. Kanske märks? Haha.




Hej alla glada!

Snacka om att Flen är sjuuuukt litet. Nu har jag tom börjat tro att det är ännu mindre än vad jag redan visste från innan. Man går ju runt allting på.. 2 sekunder? Och även om det inte finns mycket alls att göra, så har jag haft det riktigt bra den här veckan. Det är ju bra att det inte finns något att göra, då pluggar man ju verkligen. Igår blev det dock inte lika mycket plugg som alla tidigare dagar. Börjar ledsna rejält på att sitta framför datan och klicka på dom där testerna. Test efter test.. Eller sitta och läsa i boken eller vad man nu gör. Det jag ska göra idag är att gå igenom de saker jag tvekar lite på, men sen vet jag inte om det blir så mycket mer. Den här veckan har verkligen sugit ur all kraft ur en. Vill bara gå¨och lägga mig och sova, haha. Men sista dagen idag så jag ska verkligen försöka köra järnet den här sista dagen!
Har fixat mig och ätit frukost, ska ta tag i plugget nu. Alla andra sover fortfarande, helt tomt här i köket. Men dom vaknar nog snart också så jag får lite sällskap. Ha det bra! Puss hej!


Uppdatering från Flen.

Dock är jag inte på vårat landställe utan på intensivkurs. Kom hit igår morse vid 9:30, resan gick bra. Tungt att släpa på den stora bagen men det får man väl ta ;) Blev upphämtad på tågstationen tillsammans med tre andra människor som också skulle på kursen, två tjejer och en kille. Alla är verkligen jättetrevliga! Vi hann få en snabb liten rundvandring innan det var dags för mig att sätta mig bakom ratten för min första lektion. Kändes verkligen som man satte igång med en gång! Efter lektionen var det bara sätta igång att plugga tillsammans med dom andra, innan jag efter lunch, hade min andra körlektion.

Det enda man gör här är verkligen att plugga och köra. Idag har jag haft en dubbellektion och en vanlig. Man är verkligen mentalt utröttad för man sitter med huvudet i boken hela tiden. På två dagar har jag tagit mig igenom nästan hela teoriboken och svarat på frågor, verkligen intensivt! Frågorna finns i ett häfte som vi fått i uppgift att göra klart till imorgon. Jag har tre kapitel kvar att köra igenom, men tar det imorgon bitti/förmiddag då de andra är iväg och kör halkbanan (jag har ju redan gjort den). På kvällen är det genomgång av häftet och även risk ettan (som jag också gjort men tror jag är med endå för repetions skull). Inga körlektioner imorgon alltså, men på torsdag kör vi igen! Lärarna är helgulliga så det känns bra att vara här.

Bor ju här på körskolan så man kan verkligen använda all tid till att plugga. Och om man blir trött är det bara att gå och lägga sig en stund, haha. Det var jag tvungen att göra idag. Först upp tidigt för att jag hade körlektion klockan 8:00, sen gräva ner sig i boken.. Det tar på tankeverksamheten.

Ska läsa någon tidning nu innan jag somnar för att undvika att drömma om halka och mörkerkörning (skoja föresten inte om att Flen är värsta hockeybanan, svinhalt överallt!) Kommer hem på måndag. Puss på er!


Det snöar snöbollar ute.

Seriöst vad är det här? Vill ha sommar och sol. Nej, mer. Jag vill ha stekande sol. Så stekande så man knappt kan ligga under den, utan man måste ligga i poolen för att inte dö. Ja just det, jag vill ha en pool också. Och viktigast; jag vill ha det nu! Nästa vinter hoppas jag att jag befinner mig på varmare breddgrader, och tror knappast det bara är jag som känner så just nu.

Men men, back to reality. Den här veckan har jag tagit det lugnt med träningen. Väääldigt lugnt. Gympasset i måndags gick okej, iaf första halvan av passet. Körde på nästan som vanligt (dock kändes allt väldigt tungt jämfört med vad det brukar), men efter lite mer än hälften började jag frysa och svettas på samma gång och allt blev bara väldigt jobbigt. Så jag avbröt. Borde kanske aldrig ens gått dit, men jag var tvungen, haha :) Förkylningen känns iaf mycket bättre nu, så när jag smält frukosten jag tryckt i mig ska jag testa hur det känns med ett pass på löpbandet här hemma.

Efter det blir det att fixa till sig innan det blir bio med resten av familjen. Vi har nog aldrig ens varit på bio tillsammans så det ska bli kul! Och ikväll ska jag hem till Filippa tillsammans med ett gäng vänner, skoj skoj! Visserligen har jag bara jobbat två dagar den här veckan, men grymt skönt att vara ledig idag ändå. Dessutom är det så skönt med Intersport eftersom dom har annorlunda öppetider på röda dagar, så igår hade vi öppet 11-17 istället för 10-20, grymt! Då hann jag med en mysig och pratsam middag på Primo tillsammans med Julia på kvällen :) I helgen är det jobb som vanligt, så idag tänker jag bara ta det lugnt.

Okej nu har ni fått en hel bok att läsa, men jag har inte så mycket annat att göra medan jag väntar på¨att hoppa i löparkläderna. Puss hej!

Äntligen

Minns inte ens när jag var på gymet senast, två veckor sen kanske? Hann helt enkelt inte med jobb och jul och allt, sen började jag ju må dåligt mitt i allt också vilket resulterat i att jag är förkyld som en gris. Men nu är det första starten på första veckan år 2011, så nu drar jag dit ändå. Äntligen! Kommer inte orka köra som vanligt, lite lättare kommer det bli. Eller jag vill att det ska bli så iaf, men om jag känner mig själv rätt kommer jag försöka köra så hårt som jag bara orkar. Nej, ett lätt pass måste jag intala mig själv. Mjukstart. Idag följer även Mischa med. Kanske inte riktigt självmant, men nu är hon med iaf! Hennes ursäkt när jag har försökt dra med henne förut brukar låta "men jag är rädd för att inte orka det jag brukade". Helt normalt om man inte tränat på jag vet inte hur många månader, eller Mischa? ;) Nu kör vi helt enkelt!


Designed by
Design
RSS 2.0