Flowin

En träningsform jag nyss upptäckt är Flowin. Hörde talas av det genom en blogg, och besökte sedan hemsidan för mer information. Det är ett helsvenskt träningsredskap och koncept som tydligen utvecklats av personer med förflutet inom svensk friidrott på elitnivå. Har aldrig hört talas om Flowin förut, men det verkar riktigt kul och jobbigt! Det är en träningsform där du använder din egen kroppsvikt som belastning för att träna uthålligheten i hela kroppen. Man använder sig av en Flowin-platta samt av pads som man har under händer, fötter och knän för att skapa rörelser. Skulle grymt gärna vilja testa någon gång!

.

Jobb jobb jobb

..Känns det som det är just nu. Har jobbat varje dag i en vecka, och det ska jag fortsätta med i totalt 11 dagar som det ser ut som just nu. Kan bli mer. Idag var det 12-20 på Intersport, och efter det tog jag bussen till Skärholmen och sedan tunnelbanan till stan för att möta Lina och Challe för en kvällsfika. Mys på hög nivå :) Nu är jag hemma igen i alla fall, och det är den 28 Oktober vilket betyder att min kära lillebror fyller 16 år! Grattis till honom!
.
G R A T T I S  B R O R !
.
Ganska taggad på morgondagen faktiskt. Först upp och städa mitt rum (ser ut som ett bombnedslag). Fattar inte hur man kan känna att man inte har några kläder i dessa stunder... Klockan 11 ska jag sedan möta Lina och Challe för löpträning på Ågesta. Sedan hem för dusch och lunch innan jag börjar jobba på Food Market. Slutar 19:10 så då är det bara skynda hem för att fira födelsedagsbarnet tillsammans med släkten. Men nu behöver jag sova, natti

Den bästa träningen är den som blir av.

Vart ska jag börja? Imorse när jag vaknade hade jag fått ett sms om jag ville jobba på Intersport, vilket jag självklart ville så idag har jag jobbat 11.30-20.00. Sov nästan ingenting natten till idag, låg bara och vred på mig utan att kunna somna, vilket resulterade i att jag inte hade så mycket kraft på jobbet kände jag. Men det gick bra ändå, är ju bara att köra på liksom. Sova kan man göra ikväll.  Vid halv åtta kom Jesper och pappa in för att handla, kul surprise! Ännu roligare då att dom väntade tills jag slutat så jag kunde åka med dom hem, haha :)
.
Älskar mitt pannband från Kask som jag köpte förra året, lite ful/söt sådär. Grymt skönt och perfekt att springa i, och nu är det rea på dom på Intersport för 150 kr ist för 350, så jag köpte ett till idag. Dock ett svart som kanske är lite mer diskret än mitt blåa med jättepandan på.. ;)
.
Kom hem redan vid 20.30 pga att jag fick åka bil hem, så då bytte jag om till träningskläder och hoppade i löparskorna för en liten runda. Blev samma runda som igår, dock inget att skryta om utan körde ett ganska lugnt tempo. Det var för halt för att göra något annat. Men på dom torra sträckorna kunde man spurta på lite extra vilket var skönt.
Hemma nu igen i alla fall, nyduschad och med en mage som kurrar, så nu ska jag väl ta något att äta. Ciao!

Nike + GPS

Laddade ner en ny applikation igår till min iPhone, Nike + Gps som jag testade idag. Sprang bara en halvtimma eftersom jag skulle träffa Lina och Essi efter (jättekul att träffa er sötnosar). Man ställer i alla fall in först lite bas information såsom längd, vikt och kön etc. Sedan kan man välja om man vill springa på tid, på ett visst antal km/mil eller om man bara vill springa så mäter den tid och sträcka. Det sista alternativet körde jag på idag, bara för att testa liksom. När jag sprungit en kilometer dämpas musiken i lurarna och en röst berättar hur långt jag sprungit samt på vilken tid. Efter två kilometer händer samma sak igen, och då berättar den hur lång tid det tog att springa den andra kilometern och så håller det på kilometer efter kilometer. Jättebra ju, då vet man om man börjar tappa fart eller om man ökar på. Väl hemma igen fick man ett peppande litet meddelande och man kunde även se på en karta vart man sprungit. Tummen upp till Nike + GPS! :)
.
Min lilla runda idag :)

Regn

Har det regnat hela dagen eller? Har jobbat så jag vet inte, men det verkar ju som att det aldrig slutar. När jag skulle bege mig till jobbet imorse drog jag på mig varma (kanske för varm tom) vinterjackan, gjorde en latte att ha på vägen och fällde upp paraplyet innan jag ge mig vågade ut. Så grymt seg dag idag, inte mycket folk alls så tiden gick såååå långsamt. Usch. Men väl när jag skulle sluta kom alla människor på samma gång så jag kunde inte gå ifrån kassan när jag skulle. Kul kul..
Funderar på att sticka ut och springa en runda och efter det blir det snabbdusch innan jag ska träffa Essi och Lina ♥

Vad händer?

Ja, vad händer ikväll egentligen?? Har varit helt inställd på en skön hemma kväll ikväll, helt slut! Imorgon har jag jobbat 30 timmar på fyra dagar, men det är ju så ofta jag inte jobbar om man jämför med alla andra, så nu körde jag all in sista delen av veckan. Började 7:50 imorse och egentligen är det ju inga problem med att börja så tidigt, sålänge man inte är ute kvällen innan, haha. Ganska mysigt att gå upp medan det fortfarande är mörkt. Älskar att sitta i köket och äta frukost när det fortfarande är mörkt och snön eller regnet faller ner utanför fönstret och resten av familjen inte vaknat än. Så lugnt och skönt på något sätt.
Men som sagt, vad händer ikväll? Har varit hemma i en och en halv timma och har redan tröttnat på min sk hemmakväll. Så det blir nog att hitta på något trots allt :)

PILATES



Går ut på: Att aktivera och kontrollera kroppens muskler. Pilates kombinerar både styrketräning, stretch och yoga.
.
Tränar: Alla kroppens muskler, med fokus på bålstyrkan som centrum, men även andning och koncentrationsförmåga.
.
Vem kan träna: Precis alla! Ung som gammal, tränad som otränad. Pilates kan man även träna som skadad. Ledaren jag hade har tidigare varit förlamad i vissa delar av kroppen, men har genom pilatesen lyckats träna upp sig och frigjort sig helt (!) från förlamningen.
.
Plus: Är verkligen att alla kan träna, oavsett ålder och tidigare erfarenheter. Visst, man ska aldrig säga aldrig, men dessutom är det här en träningsform du inte kan skada dig av (jämför med t ex gym där du kan få skador om du inte tränar rätt). Förbättrar även kroppshållningen!
.
Minus: Jag ser faktiskt inget negativt alls med pilatesen. Kanske att det i början kändes lite fånigt med alla andningsövningar. Svårt att hålla sig för skratt, men det gick över fort.
.
Övriga kommentarer: Eftersom det finns olika intensiteter att välja bland inom pilatesen kan du hitta det som passar dig bäst. Antingen kör du ett lugnt pass för att stärka kroppen, stressa av och bara må bra etc. Eller så testar du ett pass med mer fart där allting sker i ett snabbare tempo och du får svettas mer.
.
Här tränade jag: Sensus Studeiförbund, Medborgarhuset (Stockholm).

Torsdag

Tjossan hejsan! Det blir verkligen aldrig som jag planerar när jag planerar längre. Dagens planer var att ta hand om Lova, städa, plugga teori, ringa ett par samtal samt gå till körskolan och boka tider. Istället blev det jobb på Intersport idag, men verkligen inte mig emot! Nu är jag hemma igen och funderar på om jag ska ta och städa eller inte, men aja. Lutar nog mot inte, hehe.
Imorgon blir det dubbelpass. Det var bestämt att jag jobbar på Food Market 16-21, men nu frågade dom även om jag kunde jobba 10-18 på Intersport, så jag får börja vid 10 på Inter, och jobba där tills jag åker till Huddinge och börjar jobba 16 där. Men det ska nog gå bra :) Inte hann jag träna något idag, och nu är jag för trött för det. Och imorgon lär jag inte heller hinna om jag inte går upp hur tidigt som helst. Nej tack? ;) Sov gott!

Nytt

Ny kategori på G. Stay close ;)

Lycka


Dagen idag började med teoriplugg tillsammans med bästa Rebecca. När hon sedan tåg tåget mot jobbet mötte jag samtidigt upp Mischa för en sväng in till stan. Där besökte vi en tatueringsstudio, köpte vinterjacka och åt middag. Hälsade på Sandra på Intersport Sergel där hon börjat. Kul att vi lyckades pricka in vårt besök där just när hon jobbade!


Väl hemma igen bytte jag om till träningskläder och hoppade i joggingskorna. Löpningen har verkligen inte gått bra den senaste tiden. Jag har känt mig som en klump. Sega och släpiga steg, jobbigt flås och ja, bara allmänt jobbigt. Igår morse när jag sprang med Julia kändes det dock ganska bra så det var kul! Kändes som jag var på rätt väg igen, och det känner jag ännu mer nu! Stack ut på en runda på 40 minuter, och vartenda steg var bara så härligt! Tycker det är så grymt mysigt att springa när det börjat bli mörkt och duggregnar lite. Det känns så friskt på något sätt. Dagens pass var i alla fall riktigt lyckat. Kan få värsta lyckoruset när jag springer ibland, och det här räknas till det. Nu kan jag sitta här framför teven hela kvällen med gott samvete framför I form med Anna Anka, Desperate Housewives, Cougar Town, Paradise Hotel och Bartenderskolan. Haha, älska tisdagar säger jag bara. Typ enda dagen jag kollar på teve, men då är det all in. Lova ligger redan och snarkar här bredvid, men natti natti på er! ♥

Godmorgon!

Jag dör, frukost är så grymt mycket godare efter träning! Klockan 07:30 ringde mitt alarm, då var det inte så roligt att gå upp, men jag gick upp för att fylla på med lite energi. Hade tänkt testa att göra äggröra eftersom det är så proteinrikt, men när jag står där med huvudet i kylen har vi inte ens några ägg. Kanske var lika bra, hatar verkligen ägg, haha. Men jag ska ge det en chans när vi har ägg hemma nästa gång! Önskar att jag gillade typ gröt också, som är så äckligt nyttigt, men tyvärr..
Gick tillbaka till min varma säng och åt lite keso framför teven istället och en timma senare, dvs 08:30, mötte jag Julia här utanför. Bestämde igår att vi skulle köra ett pass så det blev löpning med intervall träning. Riktigt skönt faktiskt, i alla fall nu efter!
Ska väl återgå till min frukost. Börjar frysa nu dessutom, så snart blir det även en varm dusch! Ciao!

Min dag i korta drag

Min dag har bestått av sovmorgon, långpromenad med Julia och ett besök i stallet (jag körde, hihi). Nu har jag duschat och ska strax möta upp Julia igen. Dinnertime nere på Greken. Vi hörs! ♥

Härliga lördag

Bättre kan väl inte en lördag börja? Satt nyss och åt en god frukost i köket när jag ser en säck med ett dött rådjur i utanför fönstret. Så jävla vidrigt. Resten av frukosten hamnade i soporna kan jag ju säga...

Övervägde att gå på spinning klockan 10 imorse, men en sovmorgon passade mycket bättre. Klockan 15-23 ska jag vara barnvakt idag. Har saknat de tre som bustrollen grymt mycket känner jag nu. Så det blir lek hela dagen lång! Puss hej!

Sorry

Förlåt för sämst uppdatering, men ja skriver ju bara om när jag tränar typ. Det behövs något nytt...
Idag har jag i alla fall jobbat på Intersport 12-20, faktsikt sjukt kul! Mindre kul att Sandra flyttar till en annan butik bara nu när jag börjar. Fatta hur grymt kul vi hade haft!? :)

Höstpromenad

Det blev en långpromenad med Michaela (som föresten är den ärligaste människan jag känner, haha) och våra hundar. Mysigt, men har grymt ont i precis hela kroppen. Känns som någon kört över mig med en bil. Älska träningsvärk alltså ♥
Ska äta lunch och sedan åka till Farsta. Puss hej!

Lite fail med kopplena på bilden (ett koppel, flera koppel, dom där..?) men tillslut satt vovarna stilla iaf, alltid något!

Aaaaj

Jobbat 13-20 idag, golvpass så jag har bara plockat varor och burit tunga saker idag och hållt på. Gör kanske inget att jag inte hunnit träna idag alltså, höhö ;) Plus att jag skulle inte ens klara av att träna idag, kan nämligen inte röra mig efter skivstångs passet från igår! Speciellt mina ben känns som stenar.. Ligger utslagen på golvet just nu, visserligen på en sån där fårskinnspläd, men förstår ni då hur däckad jag känner mig? Varmt var det här vid brasan i alla fall så jag lär ligga kvar här ett tag. Kan ju trots allt knappt röra på mig.. Men jag är glad ändå. Puss hej!

Laddar om.

Okej här sitter jag och latar mig igen. Men snart blir det ändring på det! Ska dra till Friskis om 30 min och köra skivstång/kondition med Malin. Det blev ingen simning idag för min och Amandas del idag, får ta det en annan dag helt enkelt.
Taggar i alla fall till för passet nu, ska ta igen det som jag inte orkade på löpningen tidigare idag. Nu ska vi köra järnet! Och dom här passen är fan riktigt jobbiga, tänker mest på konditionsblocken. Själva skivstången blir ju vad man gör den till, man väljer ju själv hur mycket vikt man ska ha. Nej, bara för det ska jag lassa på lite mer idag! Ska nog köpa frukt på hemvägen som jag kan äta när jag kommer hem. Då ska jag även kolla på kära Paradise Hotel, haha. Nej men en gammal bekant ska vara med så det måste man ju se! Hoho.

Som bly

Fy satan vad tunga mina ben kändes när jag sprang, som bly. Riktigt seg start på veckan faktiskt. Men det kommer säkert igång igen! Sprang till Källbrink, ett varv lilla spåret och hem igen. Se, sprang inte ens det stora varvet för jag pallade verkligen inte! Men aja, så är det ibland. Får se hur det blir med träningen ikväll istället, om jag har bättre tur och mer ork där. Puss hej!

Videoinlägg!


Orkar...

... inte resa mig från sängen men nu börjar jag bli hungrig så får väl överväga saken.. Bara en helg med onyttigheter, jobb och fest. Idag mår man väl som man förtjänar antar jag, haha. Men ska i alla fall försöka få tag på Johanna och höra om hon har lust att äta middag ikväll. Annars ska jag bara samla nya krafter till den kommande veckan då jag kan köra på som vanlig med träningen. Sjukt taggad inför veckan, men idag blir det absolut ingen träning, haha.

Helg!

Jag och Rebecca tog sovmorgon imorse istället för att sticka ut och träna, haha. När alarmet ringde: "Ska vi fortsätta sova istället?" Haha, så vi drog täckena över huvudena igen och somnade om. Så det kan gå.. Dessutom missade vi inte bara ett, utan två tåg när tösen skulle åka hem senare.
Idag vet jag inte vad vi hållt på med alltså..
Båda började i alla fall jobba klockan 14 så det var ju ganska perfekt. Jag slutade 21:15 och har nu duschat och ätit middag. Hela den här dagen har varit helt störd, jag vet fortfarande inte vad jag håller på med så jag ska försöka däcka nu så jag vaknar upp med en fungerande hjärna imorgon då mer jobb väntar. Puss hej!

Regn, rusk och vila

Känner mig helt mör i kroppen efter gårdagen så idag blir det ingen träning alls. Det och för att jag inte ens hinner träna idag. Kom hem för bara en stund sedan, har varit i stan med Mimmi och fikat, ätit lunch och shoppat lite. Ska bara ligga här utslagen på sängen och känna att jag lever en liten stund, för det är ungefär så det känns, har till och med träningsvärk i ryggen. När jag är klar med det ska jag fixa mig i ordning för klockan 19:00 ska jag vara på Primo i Huddinge och äta middag med några från jobbet. Ska bli trevligt! Första gången jag är med på något utanför butiken. Personalfesterna har jag t ex inte varit på då jag inte varit 18 förut.
Sen så kommer fina Rebecca med tåget klockan 21:32, då blir det nog film här hemma. Hon sover även här så vi kan träna imorgon bitti innan vi börjar jobba. Ha en bra kväll!

Helt död

Var så sjuuuukt taggad på spinningen och ville göra mitt bästa vilker resulterade i mycket svett, haha. Vi satt längst fram också och då har man alla andra bakom sig som ser en kämpa på, och då måste man ju köra järnet! Plus att det var en sjukt snygg kille som körde samma pass någonstans där bak i salen, ännu en till anledning till att göra sitt allra bästa och lite till? ;) Haha, nej men inte ofta killar i min ålder kör spinning kan man ju säga. Vanligast är det väl med medelålders män och kvinnor och lite tjejer i min ålder?

Har hållt igång precis hela dagen idag, vilket känns, mest i benen. Ligger utslagen på min säng nu och hade hoppats på att jag skulle slippa resa på mig något mer idag, men nu ser jag att Jesper inte släckte lampan i hallen efter sig när han var här nere.
Åh vad han är jobbiiiiiiiiig!!


Yeeas!!

Amanda ville med och spinna! "Tränar man rumpan?" Haha, OM man gör! Så nu köööör vi!!

Onsdag

Efter att Lova fått sin morgonpromenad idag drog jag iväg till gymmet. Konstigt det där, igår hade jag inte alls någon lust att dra dit ensam, men idag var jag riktigt motiverad. Var där runt lunchtid och det var typ inget folk alls så det var ganska skönt faktiskt. På mornarna är det alltid mycket mer folk.

Väl färdig där plockade Mischa upp mig med bilen så åkte vi hem till mig och hämtade Lova. Hon hade även med sig sin hund så vi bestämde oss för att åka till Källbrink och gå med hundarna där. En timmas skogspromenad blev det och både Lova och Elly sprang omkring som om dom suttit inne i två år. Lova har i alla fall däckat här nedanför mig nu, riktigt trött. Jag med kan jag säga, helt slut i benen. Ska bara ta det lugnt nu ett tag och 18:15 drar jag nog tillbaka till Friskis för ett spinningpass. Förhoppningsvis med Amandapyttipanna. Puss hej!

Lyx framför DH

Är helt slut trots att jag inte började jobba förens 13:00 idag. Slutade 20:00 och på det har jag haft totalt 30 minuter rast. Plus att det varit full rulle hela dagen så nu är jag ganska trött. Därför blir det lyx framför Desperate Housewives och Cougar Town innan jag däckar. Puss och godnatt!

Blir väl vila

Börjar jobba 13 idag och därför hade jag ställt klockan på 9:00 för att hinna dra till gymmet innan. Brukar vara hur motiverad som helst kvällen innan, men när mobilen väl ringer på morgonen har jag absolut ingen som helst lust att sticka iväg till gymmet. Så istället har jag inte gjort mycket alls. Känns ju... bra.

Slut

Tjossan hejsan! Tung powerwalk imorse kan jag erkänna, benen kändes som bly ungefär, men tre varv lyckades vi med i alla fall.
Följde med mamma till stallet och jag körde, hör och häpna, både dit OCH hem! Visst, mamma var ju en aning nervös i början. Först ville hon inte ens låta mig köra för "hon visste inte vilken nivå jag låg på". Men riktigt imponerad var hon sen, så jag är glad!


Medan mamma skötte om Samba och red så tog jag en joggingrunda ute i skogen. Superfint väder så det var jättehärligt! Speciellt för man sprang längs med en sjö. Började med att springa 20 min, hamnade ända borta i Gladö (!) så då kände jag att jag var tvungen att vända. Tog ju inte så lång tid så jag körde intervaller där jag flög fram över stockar och stenar, haha måste ha sett roligt ut. Och tillslut även lite styrka innan jag joggade ner igen. Skogen är ju ett superbra ställe för träning! Gjorde armhävningar på en stock, satt i 90 grader mot ett träd, och sen körde jag bara vanliga utfall och benböj på grusvägarna osv. Blev riktigt slut där vid intervallerna. Skulle vara sjukt kul att träna där och köra järnet med någon kompis, så någon frivillig som vill följa med nästa gång så är det bara att höra av sig! ;)

Good morning sunshine!

Yes jag är redan uppe! Uppe med tuppen ungefär (kan ju erkänna att sovmorgonen igår var betydligt skönare..). Dags för en powerwalk på Källbrink med Michaela nummer 2. Ska möta henne klockan 9:00 så borde gå upp typ nu. Ingen frukost innan träningen så allt jag behöver göra är att borsta tänderna och dra på mig träningskläder och sticka iväg. Möjligtvis skvätta iskallt vatten i ansiktet för att vakna till lite också. Hörs senare!

Like a dream come true.

glad för gissa vart jag har blivit anställd!?

Typ en liten dream come true, haha.


Sunday

Har bara degat hela dagen. Eller ja den delen av dagen jag varit vaken vill säga. Ska väl försöka röja upp lite här i rummet och gå ut med hunden, och 18:30 blir det spinning! Puss hej!

Höstmys ♥

Mischa ringde precis när jag hade vaknat, så jag föreslog att vi skulle åka och träna på Källbrink vilket hon var på på att göra. Det blev ett varv powerwalk och sen jogging och lite nedvarvning. Totalt tre varv. Det var grymt skönt ute, riktigt höstväder med löv som ramlade ner från träden och solen som sken.
Nu sitter jag med en nygjord smoothie och laddar om lite. Vassleproteinet tog slut nu, använde det sista, så dags att köpa nytt. Aja värre problem finns väl. Ska föresten fråga papi om han vill övningsköra lite. Ciao!



En gång stalltjej, alltid stalltjej.


Eftersom mamma är i London fick jag ta hand om Samba idag, eller det jag skulle göra var att åka till stallet och mocka, fixa kvälls- och morgonmat samt pyssla om älsklingen lite. Fick skjuts ut av pappa, men hem fick han skjuts av mig. Hela vägen hem, mohah!


Sån härlig känsla att vara i stallet. Direkt när jag gick in i boxen där hon stod och plockade bland några höstrån kände jag mig helt lugn liksom. Stallivet är verkligen bra för själen känns det som, och hur nyttigt som helst för kroppen också! Vill ha körkort nu så jag kan börja åka ut dit ibland när jag känner för det. Det är nämligen omöjligt att ta sig dit kommunalt.

Vila

Idag blir det vila. Fredagar är dock gymdagar annars, men idag ska jag bege mig till Solna och hjälpa Sandra och Tommy att flytta! Wiiiee för dom, bläää för mig för nu bor inte Sandra tre meter bort från mig längre. Nej men seriöst, är superglad för deras skull, som dom letat lägenhet!

Det blir en sväng till stallet senare idag också, mamma är nämligen i London så jag ska ta hand om Samba idag. Ska träffa Johanna efter det så kanske att vi hinner med en powerwalk eller promenad innan vi fetar ner oss i soffan med godis och skit innan Idol :)

Designed by
Design
RSS 2.0